Sunday, September 26, 2010

Atvasaras svētdienas vakars

Saulkrasti. Sutīgs, nav vēja. Laikam pēdējā atvasaras pēcpusdiena. Vismaz pēdējā brīvā. Daudz mušu un knišļu.Kamēr apgāju apkārt mājai, 3 mušas un 1 pusmušiņa jau cienājās no manas sidra glāzes.

Tomēr tieksme pēc sveša labuma reti kad ved pie laba gala - sidra paliekās no manas iepriekš iztukšotās glāzes viens knislis noslīka. Vai arī noslīka, kad glāzi atkārtoti uzpildīju. Patiesībā apstākļiem nav nozīmes. Nozīme ir tam, ka es rijīgo radību beigtu izķeksēju no sava sidra. Un izdzēru sidru tik un tā.
Ejot ap māju, atradu vairākas lietas, kas bija interesantas un šis tas jauns.
Malkas šķūnī bija, laikam paštaisīta, metāla hantele. Uz tās svars nebija uzrakstīts, bet pacilājot šķita krietni virs 5kg, kgan izmērs nebūt nebija ļoti liels.
Trepes uz jumtu lejasgalā diezgan stipri sapuvušas. Neriskēju ar sidru asinīs apskatīt apkārtni, kgan būtu visai interesanti.
Koks, ko vēroju no gulamistabas loga, izrādījās ir pašu ābele.
Padlaiku 600m2 ir dikti maziņi, un tuvu visādi urlu kaimiņi. Tik un tā daudz patīkamāka ir koka mājiņa, no kuras vienmēr var iziet ārā, nekā drēgns betona dzīvoklis.
Twitterī jau vairākkārt lamājos par apkures nepieslēgšanu un apbrīnou penšu izturību labāk dzīvot drēgnos dzīvokļos nekā piemest pārdesmit Ls komunālajiem. Tas nenozīme, ka nieienīstu to apdauzīto, saimniekot neprotošo kooperatīvu. Nākamnedēļ kļūs auksts - ir cerība, ka 3 diennaktis no vietas beidzot būs zem 8C. Varbūt tomēr pieslēgs Rīgas daudzdzīvokļu mājām sen gaidīto apkuri?!
Mušas kļūst ļoti uzmācīgas. Tas no bezvēja. Reflekss - atgaiņāju no stilba arī MacBooku lādējošo vadu. Smieklīgi? - Nemaz. Tas skaidri, parāda, kur tās mušas mani novedušas.
Jau sapņoju par ZSvētkiem Berlīnē, par ko atkal būs jācīnās ar dumjiem un egoistiskiem lauvām (pēc horoskopa) par priekšniekiem. Laikam mājās šiem nepietiek uzmanības. Lūzeri.
Kkādās sarkanās puķītēs pie mājas saimnieko bite.
Iešu pacelšu nazi, kas laikam nejauši no trauku žāvētavas ir nonācis paprdēs.
Kāds, kāpjot lejā no lieveņa, ir nobradājis kkādas violetas puķītes. Laikam tumsā. Te neviens tīšām to nedarītu.
Veikala sidrā ir neadekvāti daudz skābes. Galīgi nomizoti zobi! Jāiet iztīrīt.
Karsti. Atpūšos. Ne par ko citu šobrīd nedomāju. Rītdiena darbi un problēmas lielākas par mušām ir kaut kur tālā nākotnē. Nē, šī brīža patiesībā to nav vispār. Nav vispār neviena, izņemot istabā gulošo PV un kādu radiņu kkur saulītē pretējā virzienā no Rīgas. Nevajag arī. Vispār neko nevajag. Tikai velns varētu tās mušas paraut!

No comments: